Miro Kids Les p´tits choux

Miro Kids Les p´tits choux  öppnade sina portar år 2005 av en fransyska. I oktober 2020 tog Miro Kids förskolor över verksamheten. Tillsammans med läroplanens mål lägger vi fokus på vår franska språkprofil samt vår estetiska profil; sång, dans, musik, rörelse och drama i vår verksamhet. Vi har två avdelningar/studios; en för de yngre 1-3 år och en för de äldre 3-5 år. Förskolan har plats för totalt 30 st barn. Vi följer Stockholm stads riktlinjer gällande öppettider.

Det här är vi

Vårt mål är att ditt barn ska utvecklas och trivas hos oss. Genom vår förskoleverksamhet och profil ger vi varje barn möjlighet att utveckla sitt lärande och bygga självförtroende och självkänsla. Hos oss spelar alla roll. Vi brinner för ditt barns rätt till en bra utbildning.

Miro Kids Les p´tits choux har idag två avdelningar som vi kallar studios, en för de yngre 1-3 år och en för de äldre 3-5 år. Förskolan har plats för totalt 30 st barn.

Vår profil

Vi har en fransk språkprofil där vi vill att varje barn ska få utveckla sina språkkunskaper i både svenska och franska samt få möjlighet att lära känna bägge kulturer. Ett flertal av våra pedagoger talar både franska och svenska vilket göra att båda språken används dagligen i olika aktiviteter.

Vi har också sång, dans, musik, rörelse och drama som vår profil. Vi har sång-, dans-, teater och rytmikaktiviteter ett flertal dagar i veckan och vi interagerar våra profilämnen med vårt tema under terminen. Genom att använda den estetiska profilen bidrar vi till att öka barnens förmåga att kommunicera och uttrycka sig både verbalt och kroppsligt.

Vi gillar mat

Måltiden är en viktig del av dagen. Maten hos oss levereras av ”Matomsorg AB”. De använder råvaror som är godkända, nyttiga, miljösmarta och vi inspireras av mer grönt och mindre socker. Vi vet att näringsriktiga måltider ger bra förutsättningar till utveckling och lärande.

Vi serverar en frukt/grönsak på förmiddagen. Lunch vid ca kl.11.30 och mellanmål vid ca kl.14.30.
Goda och bra måltider bidrar till matglädje, gemenskap och en trivsam stämning. Dessutom används alla måltider som ett pedagogiskt verktyg.

Vårt team

På Miro Kids Les p´tits choux arbetar 7 pedagoger fördelade på två studios samt två måltidsvärdar. Vår personal pratar både franska och svenska, har utbildning, erfarenhet och kompetens för de uppgifter de ska bedriva så att det främjar barnets lärande och utveckling.

Våra pedagoger har våra profiler som intresse eller som spetskompetens vilket är en fördel i verksamheten. Personalen är drivande och engagerade i barnens intressen, utveckling och lärande. Antalet förskollärare och barnskötare organiseras efter antalet barn och behov på våra studios.

Våra rum för lärande

Våra studios/avdelningar ligger i bottenvåningen i två olika byggnader i närhet till varandra. Vi har tillgång till en innergård där det finns gungor och sandlåda men går ofta iväg till närliggande parker. Alla rum i våra lokaler har fönster och ljus insläpp. På bägge avdelningarna har vi tydliggjort de olika utrymmenas funktion genom att dela upp dem i tema; exempelvis målarstation, bygghörna, läshörna osv.

Förskolans lokaler är anpassade utifrån ett barnperspektiv och för en säker, trygg och omsorgsfull verksamhet. Vår förskola uppfyller alla krav från Miljöförvaltningen, Brandförsvaret och Livsmedelsverket.

Här håller vi hus

Miro Kids Les p´tits choux ligger centralt invid Odenplan i Vasastan i Stockholms innerstad. Vår entré är belägen på Frejgatan 85 och 91 i ett avskärmat och lugnt läge. Vi har många kringliggande grönområden och parker som vi nyttjar till spännande lek- och lärtillfällen.

Vi samlas alltid på vår gemensamma innergård på morgonen och därefter beger vi oss vidare till närliggande parker. Lokalerna ligger i direkt anslutning till kommunala kommunikationsmedel vilket gör förskolan såväl tillgänglig som en bra utgångspunkt för längre dagsutflykter.

Vill ni veta mer om vår förskola eller komma på visning?